Kommunens webbplatser

Vi älskar Växjö

Vi älskar Växjö är forumet för oss alla från näringslivet, föreningslivet och akademin med en sak gemensamt - Vi älskar Växjö. Den 20 oktober är det dags för nästa träff! Växjö 2040: Utmaningar och möjligheter i en AI-driven framtid.

Amer Muhammed

Amer Muhammed föreläser om möjligheterna och utmaningarna med digitalisering och AI. Foto: Peter Nilsson

Den 20 oktober bjuder vi in till en nätverksträff för att utforska de utmaningar och möjligheter som Växjö står inför i en alltmer AI-driven framtid - fråm stadens geografiska utveckling, framtidens kompetensförsörjning, till hur artificiell intelligens kan forma våra liv och förbättra vår välfärd.

Möt Amer Mohammed, expert inom områdena digitalisering, innovation och konstgjord intelligens. Amer är en av Sveriges mest anlitade föreläsare inom AI. Han föreläser bland annat om hur avancerade teknologier kan användas för att utveckla verksamheter in i framtiden.

Först kom internet som förändrade samhället, beteende och hur vi gör affärer. Sen kom mobilen som förändrade samhället ytterligare, fast i en större skala. Enligt Amer är vi nu på väg in i nästa kapitel som radikalt kommer att förändra beteenden, möjligheter till fler och större affärer samt ett helt annorlunda samhälle. Organisationer och företag som vill överleva måste hänga med i digitaliseringen och automatiseringen, vare sig man vill eller inte. Inga undantag. Punkt.

Per Sandberg, förvaltningschef, samhällsbyggnadsförvaltningen, Växjö kommun kommer att prata om framtidens Växjö och hur staden och kommunen är tänkt att utvecklas geografiskt de kommande åren.

På plats finns även Oskar Aspengren, vd från Atea Logistics, för att ge sin bild av Växjös väg framåt.

Föreläsningen är gratis. Sista dagen att anmäla sig är 13 oktober. Anmälan är bindande och avanmälan sker senast 19 oktober.

Välkommen!

Evenemang äger rum i Atea, Nylandavägen 8A, 352 50 Växjö Evenemangsdatum 20 oktober 2023 kl 07:20 - 09:30 Evenemangsdatum 20 okt 2023 kl 07:20

Vi älskar Växjö

Eventet är en del av forumet Vi älskar Växjö som syftar till att bidra till kunskapsutbyte och nätverkande mellan näringsliv, akademin och föreningsliv. Tillsammans bidrar vi till att utveckla vårt fantastiska Växjö - idag och imorgon.

Det finns 214 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 13 oktober klockan 23.30.
Mer information

Plats:

Atea, Nylandavägen 8A, 352 50 Växjö

Datum:

20 oktober 2023

Tid:

07:20 - 09:30
Uppdaterad: 22-september-2023