Kommunens webbplatser

Frukostevent:
Det globala säkerhetsläget
– Vad händer i världen och vad det betyder det för oss och vår civila beredskap

Vad är det egentligen som händer i vår turbulenta värld? Hur hänger olika krig och konflikter ihop och vad är det som driver utvecklingen?

Den 17 maj bjuder näringslivet i Växjö kommun in till frukostevent om beredskap kopplat till vårt aktuella säkerhetsläge.

Morgonens huvudtalare är Fredrik Hassel. Fredrik har verkat inom det försvars- och säkerhetspolitiska området, i olika ledande befattningar, i snart 30 år. Som politiskt sakkunnig på Försvarsdepartementet följde han utvecklingen av den svenska försvarspolitiken under 00-talet och deltog bland annat den svenska hanteringen av attackerna 11 september i sin roll på Försvarsdepartementet, Tsunamin som stabschef på Krisberedskapsmyndigheten och kärnkraftsolyckan i Fukushima som ställföreträdande generaldirektör på Strålsäkerhetsmyndigheten där han arbetat med kärnsäkerhet och nedrustningsfrågor i både Ryssland och Ukraina.
Fredrik är utbildad officer och arbetade fram till 1997 i Försvarsmakten. Idag arbetar
han som senior rådgivare på försvarsföretaget Saab där han bland annat stödjer koncernledningen med analyser.

Näringslivets roll i totalförsvaret - presentation av Demoskop undersökning
av Kajsa Helmbring, Combitech. Resultatet baseras på svar från över 500 beslutsfattare. Varannan beslutsfattare i undersökningen anser att det är angeläget att bidra i totalförsvaret, samtidigt som 77 procent anger att det finns en otydlighet hur man ska göra det. Här finns en stor potential och vi behöver skapa förutsättningar och agera nu, speciellt när vi ser vad som händer i vår omvärld.

Panelsamtal: Vad kan näringslivet göra i kris och krig? Ett samtal om vilken roll kommun och näringslivet kan spela i olika krissituationer och vad vi kan göra här och nu.
Medverkande: Fredrik Hassel senior rådgivare på försvarsföretaget Saab, Max Hector beredskapsdirektör Länsstyrelsen, Marcus Holmqvist säkerhetschef Växjö Kommun, David Grann Dalrot, säkerhetschef Länsförsäkringar, Kajsa Helmbring, enhetschef krisberedskap och totalförsvar, Combitech.

Du är välkommen att delta från klockan 07.15. Vi bjuder på frukost. Föreläsningen startar klockan 07.50

Evenemang äger rum i Växjö Teater Västergatan 11 Evenemangsdatum 17 maj 2024 kl 07:15 - 09:30 Evenemangsdatum 17 maj 2024 kl 07:15

Du anmäler dig till frukostmötet genom att fylla i formuläret nedan. Eventet är kostnadsfritt men din anmälan är bindande, så glöm inte att avanmäla dig vid eventuella förhinder.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 12 maj klockan 23.30.

Behöver du avanmäla dig?

Vi vill veta vad du tycker

Har du idéer och synpunkter om upplägget på våra event? Vilken typ av föreläsningar vill du lyssna på? Fyll i nedan formulär och skicka in till oss.

Mer information

Plats:

Växjö Teater Västergatan 11

Datum:

17 maj 2024

Tid:

07:15 - 09:30
Uppdaterad: 27-maj-2024