Kommunens webbplatser

Välkommen till Morgonsoffan

Morgonsoffan är näringslivets mötesplats i Växjö kommun. Den självklara platsen för dig som vill nätverka, hämta inspiration och ta del av vad som händer lokalt och i världen. Här pratar vi om framtiden för Växjös näringsliv.

Morgonsoffan är en del av nätverket Vi älskar Växjö och syftar till att lyfta upp lokala exempel, spännande diskussioner och förutsättningar för framtidens näringsliv och hur vi gemensamt kan bidra till en växande kommun och ett växande näringsliv.

Just nu sänder vi träffarna digitalt, men när läget tillåter träffas vi fysiskt.

Sändningen av Morgonsoffan den 26 maj

Tema entreprenörskap

På träffen den 5 mars fick näringslivschef Fredrik Lindblad sällskap i soffan av Årets Kronobergare Emma Ekaremål och Uf:s regionchef Sara Almkvist, som båda har erfarenhet av att skapa framtidens entreprenörer.

Tuva Palm, techprofil och föreläsare, gav oss med förläsningen "Adapt or die", konkreta tips och samtal om hur vi ska möta framtiden. Tuva har sin bakgrund från bland annat Nordnet, Klarna, Oracle och nu Fortnox styrelse.

Tema innovation

Onsdag den 26 maj är Morgonsoffan tillbaka och temat denna gång är innovation och innovationsprocesser. Vi kommer att diskutera utifrån presentationerna ”Så kan vi bli hållbarhetens Silicon Valley” och ”Flytta till din sommarstuga i Cydonias skärgård på Mars”. Förhoppningsvis får du inspiration för hur du kan arbeta innovativt i din verksamhet.

Den 26 maj klockan 8.15-9.30 får Fredrik Lindblad, näringslivschef, sällskap i soffan av Bennie Forss, grundare Zenta, Johan Bergh, professor Linnéuniversitetet och Sandra Ruuda, vd Företagsfabriken.

Samtalen hoppas vi ska utmana och inspirera dig om hur du kan arbeta innovativt, utan att ha en djup teknisk bakgrund. Hur kan du ta tillvara på de möjligheter som framtiden bär med sig genom nya innovationer och hur bör du tänka för att på bästa sätt arbeta med frihet och kreativitet i din verksamhet?

Vi kommer också att prata utifrån Johans presentation kring hur vi i regionen kan positionera oss för att bli hållbarhetens Silicon Valley genom The Bridge. The Bridge har en stark småländsk förankring genom IKEA, Södra och Linnéuniversitetet. Vad betyder detta för dig och din verksamhet?

Skriv in dina uppgifter i formuläret på sidan för att lägga till händelsen i din kalender, så du inte missar sändningen.

Deltagare

  • Fredrik Lindblad – moderator, näringslivschef
  • Bennie Forss – grundare Zenta
  • Johan Bergh – professor Linnéuniversitetet
  • Sandra Ruuda – vd Företagsfabriken

Presentationer 26 maj

Flytta till din sommarstuga i Cydonias skärgård på Mars – Bennie Forss

Det är dags att släppa vårt rädslostyrda tankesätt och acceptera framtiden. Bennie Forss kommer utmana oss i vårt tänkande och ta avstamp i en potentiell framtid där han tar sig från sitt boende på jorden och flyttar till sin sommarstuga på Mars och vilken teknik han behöver för att göra det. Rädslor, makt och gamla byråkratiska metoder behöver lämnas bakom oss för att acceptera och accelerera utveckling genom fokus på kreativitet, frihet, innovation och framtiden.

Så kan vi bli hållbarhetens Silicon Valley – Johan Bergh

The Bridge är en samverkansarena mellan Södra, IKEA och Linnéuniversitetet. Med rötter och stark förankring i Småland kommer det inom The Bridge att finnas ett tydligt fokus på skogsbruk, innovation och hållbarhet. Här kommer ett dynamiskt utbyte mellan näringslivet och akademi ge oss banbrytande innovationer och nya perspektiv. Genom den här gemensamma satsningen kommer den regionala attraktionskraften att växa och bygga broar till näringslivet. Detta är vägen mot en hållbar framtid och hur vi kommer att kunna bli hållbarhetens Silicon Valley.

Vi träffas fyra gånger per år och information om träffarna får du via utskick. För att få dessa utskick behöver du anmäla dig till nätverket Vi älskar Växjö.

Inom området entreprenörskap har Vi älskar Växjö skapat Morgonsoffan. Morgonsoffan är forumet för dig som vill träffa andra aktörer inom näringslivet för att nätverka, prata framtiden och få inspiration.

Vill du vara en del av nätverket och prata framtiden och Växjös utveckling med oss får du gärna anmäla ditt intresse i formuläret.

Uppdaterad: 02-juni-2021