Kommunens webbplatser

Per Bengtsson och Monica Carlsson uppmärksammas – får eget träd på Storgatan

Efter flera utmärkelser som bland annat en stjärna i Guide Michelin och nu även en guldmedalj från Gastronomiska Akademin vill Växjö kommun uppmärksamma Per Bengtsson och Monica Carlsson på PM & Vänner, med att plantera ett träd i Växjö centrum.

Publiceringsdatum19-mars-2021

- Per och Monica sätter Växjö på kartan och genom att plantera ett träd som får rota sig och växa i centrum under en lång tid vill vi uppmärksamma det fantastiska arbete de gör både för svensk matkultur men också för Växjö, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Trädet som blir ett Silverpäron kommer att planteras av Växjö kommun längs Storgatan, utanför PM, i samband med sommarplanteringen i maj/juni.

PM & Vänner bildades 1992 av Per Bengtsson och Monica Carlsson och inkluderar idag PM & Vänner Hotel, PM Restaurant, PM Bistro, PM Bröd & Sovel, PM Fest & konferens och PM Bar. PM & Vänner har under åren fått flera utmärkelser och i februari blev det klart att Per Bengtsson även kommer få Gastronomiska Akademiens guldmedalj ”för utomordentliga insatser för svensk matkultur”.

Uppdaterad: 02-juni-2021