Kommunens webbplatser

Näringslivschefens månadsbrev: Glad sommar!

Trots att det känns som att våren nyss har börjat så är det dags för halvårsskifte. Många har säkert redan gått på semester, med all rätt, men vi jobbar på och finns tillgängliga även under sommaren för den som behöver komma i kontakt med oss.

Publiceringsdatum30-juni-2021

Uppleva och utveckla Växjö

Nu när vi är mitt inne i sommaren kan jag tipsa om att uppleva allt som Växjö har att erbjuda. Förra året lärde vi oss att “hemestra” och kanske är det så att du har fått upp ögonen för allt som finns att göra runt omkring Växjö? Det har i alla fall jag fått. Vill du ha tips och inspiration finns det massor på upplev.vaxjo.se. På tal om det så har du kanske läst att Sara Almkvist anslutit sig till Växjö & Co. och kommer att vara drivande i det framtida arbetet i Växjö & Co’s utveckling. Sara lärde jag känna under första sändningen av Morgonsoffan i mars och det ska bli kul att arbeta tillsammans med Växjö’s destinationsutveckling.

Ny adress

Detta månadsbrev skriver jag från en ny adress. I maj lämnade vi Västra Esplanaden och flyttade in i Växjös nya kommunhus. För er som kommer att besöka oss här i framtiden kan jag bara säga WOW! Det är mäktigt att se allt trä som får plats i kommunhuset, vilket gör det extra tydligt att Växjö är en trästad. Ser fram emot att kunna bjuda in er hit i framtiden.

Service för dig

Hoppas att ni har hunnit surfa in på foretag.vaxjo.se. Webben som ska göra det lätt att göra rätt för dig som företagare. På företagswebben samlar vi nödvändig information för företag och jag hoppas att du upplever hemsidan lättnavigerad och tilltalande. Hittar du inte det du söker så kan du nå oss på näringslivsavdelningen för guidning. Våra kontaktuppgifter hittar du på hemsidan och om det är rådgivning du söker så har vi nu gjort det möjligt att boka oss och andra tjänstepersoner för vägledning. Bygglov, upphandling, serveringstillstånd och andra områden kan kännas svåra att sätta sig in i och det är inte alltid lätt att veta vad som gäller. Fyll i formuläret på hemsidan så kommer du bli kontaktad och få prata med rätt person kopplat till det område du väljer.

Intresse att etablera i Växjö

Du har kanske läst om de etableringar som är på gång ute i Nylanda. Området är inte färdigutbyggt men ändå finns det ett stort intresse från många håll. Fler nyheter kommer säkert dyka upp här inom kort och även på andra områden i Växjö så håll utkik på webben.

Njut av sommaren

Nu är det sommar så se till att ladda batterierna ordentligt och ta hand om varandra. Själv ska jag försöka njuta av sommaren samtidigt som jag ser fram emot hösten och allt som vi har planerat då.

Glad sommar önskar jag er alla!

Fredrik, näringslivschef Växjö kommun

Uppdaterad: 20-juli-2021