Kommunens webbplatser

Efterlysning inför Yrkes-SM i Växjö 2022

Yrkes-SM 2022 - Sveriges största yrkesevenemang för unga, genomförs i Växjö 10-12 maj 2022. Satsningen görs för att öka intresset och rekryteringen till yrkesutbildningar och för att öka kompetens och rekrytering inom flera viktiga branscher i länet. Regionala samarbetspartner för evenemanget är Region Kronoberg och Växjö kommun.

Publiceringsdatum08-juli-2021
Yrkes-SM

Nu efterlyses personer från Kronobergs län som har varit med i tidigare Yrkes-SM – eller som planerar att vara med. Såväl tävlande ungdomar och coacher som yrkeslärare eller domare. Tanken är att yrkeshjältarna ska uppmärksammas på olika sätt inför genomförandet av Yrkes-SM. I en regional kampanj under sommaren hoppas projektledningen att de kan få in tips på tidigare deltagare från länet.

- Vår kampanj är ett kreativt sätt för oss att få värdefull kunskap om de lokala yrkeshjältar som finns i vår närhet. Vem vet? Du kanske helt ovetande lagar bilen eller klipper håret hos en SM-medaljör. Vi vill lyfta deras insats och berätta deras historier om yrkesskicklighet och utveckling, säger Mariana Johannesson, projektledare för Yrkes-SM, Region Kronoberg.

Bakom evenemanget står Region Kronoberg, Växjö kommun och WorldSkills Sweden.

Tipssidan för kampanjen

Fakta om Yrkes-SM

  • Yrkes-SM arrangeras i Arenastaden i Växjö den 10–12 maj 2022. Evenemanget är öppet för alla och det är fritt inträde.
  • På plats kan besökaren upptäcka, utforska och prova på ett 60-tal olika yrken och yrkesmoment, samt se Sveriges yrkesskickligaste ungdomar gör upp om SM-titlarna inom en mängd olika yrken.
  • Bland de 60-tal medverkande yrken är måleri, träarbete, plattsättning, it-teknik, webbutveckling, automationsteknik, svets, frisör, servering, vård och omsorg, fordonslackering med flera.
  • Yrkes-SM har arrangerats sedan 2004 på olika platser runt om i Sverige.
Uppdaterad: 09-februari-2022