Kommunens webbplatser

Välkommen, Louise Brolin!

Näringslivsavdelningen på Växjö kommun hälsar välkommen till Louise Brolin som i oktober börjar arbeta som näringslivsutvecklare på kommunen.
- Det händer mycket i kommunen inom flera områden, vilket är spännande. Jag tror och hoppas att jag kan vara med och bidra till utvecklingen, säger hon.

Publiceringsdatum27-september-2021
Louise Brolin

De senaste 14 åren har Louise Brolin arbetat på Almi företagspartner som senior rådgivare inom företagsutveckling och innovation. Hon har arbetat strategiskt nära sina kunder och hjälpt till att vägleda företag framåt. Genom åren har Louise byggt upp ett stort och brett kontaktnät med företagare i regionen.

- Jag har varit i branschen länge och har i min tidigare roll på Almi kunnat påverka och guida företag i deras utveckling. Det är kul att se hur företag kan växa och utvecklas genom rätt arbetsprocesser och strategiskt stöd. Nu vill jag fortsätta med det arbetet i min nya roll, vilket ska bli spännande, säger Louise.

Företagarfamilj i Småland

Louise är uppvuxen i en företagarfamilj i Småland, där morfar startade ett industriföretag som senare togs över av mamman.

- Jag har vuxit upp med eget företagande på nära håll och har sett det driv och den glädje som ligger bakom. Jag har alltid velat arbeta med näringslivsfrågor och drivs av att se företag etableras, växa och utvecklas.

Hon fortsätter.

- Jag gillar stora förändringar, och de möjligheter som de skapar. Växjö kommun är i förändring där man bättre vill utnyttja potentialen i näringslivet inom ett flertal områden. Helheten med kompetensförsörjning, företagsetablering, mark och lokaler samt utvecklingen av citykärnan och landsbygden gör möjligheterna stora att påverka i positiv riktning på riktigt.

Louise har bland annat studerat entreprenörskap, innovation och produktutveckling vid Mälardalens högskola och Linnéuniversitetet. På fritiden blir det ofta weekendresor och spännande naturupplevelser tillsammans med familjen.

- Jag hoppas att det snart blir en ny resa till Italien, men innan dess ser jag fram emot att börja min anställning på Växjö kommun. Det ska bli intressant att se, och bidra till, kommunens kommande utvecklingsresa både som IT- distributions- och e-handelsstad, avslutar Louise.

Uppdaterad: 28-september-2021