Kommunens webbplatser

Växande Micropower siktar mot Nylanda

Att växa hållbart över tid. Det är Micropower groups fokus framåt. För att kunna göra det behövs ny mark där man kan expandera, båda idag och i framtiden. Nylanda verksamhetsområde blir lösningen för Micropower.

Publiceringsdatum27-september-2021

– Vi är begränsade där vi är idag, även om vi trivs. Vi vill kunna skala upp. Vi vill också kunna köra enkelskift eller förlängda skift, och inte som idag då vi måste ha två- och treskift. Därför är en flytt helt nödvändig och vi ser fram emot att komma till Nylanda, säger Torbjörn Gustafsson, CEO på Micropower Group.

Micropower Group är en internationell koncern som utvecklar, producerar och säljer unika laddningslösningar av batterier och strömförsörjning samt Li-jon-batterier. En bransch som enligt Torbjörn Gustafsson befinner sig i en ”grön” förändring.

– Industrin är mitt inne i en spännande omställning, med behov av ny modern batteri-teknik och miljövänliga lösningar. Vi på Micropower hjälper till att genomföra den omställningen, säger Torbjörn Gustafsson.

Sommaren 2024

Koncernen finns idag i Växjö, Göteborg och Stockholm och har cirka 400 medarbetare. Knappt 300 av dem jobbar i Växjö, dels på Idavägen, dels i batterifabriken ett stenkast från Växjö flygplats. Alltså på andra sidan vägen från det nya området. Om allt går som planerat går flytten från Idavägen till Nylanda sommaren 2024. Där väntar 90 000 kvadratmeter mark på Micropower.

Totalt är verksamhetsområdet nordväst om Växjö 140 hektar stort. Området passar många olika verksamheter och tomtindelningen är flexibel, vilket gör att det finns möjlighet att skapa och forma en ändamålsenlig fastighet för just sin verksamhet.

– För oss har processen funkat bra och Växjö är en aktiv kommun som stöttar och hjälper företag på ett bra sätt. Centralt för oss är ju också att det finns duktiga medarbetare att anställa, och Växjö har ju mycket att erbjuda sina invånare. Det jag tror blir än mer viktigt framåt är frågor kring trygghet, säkerhet och kommunikationer. Det ska vara tryggt att bo i Växjö och det ska vara lätt att ta sig till och från Växjö, säger Torbjörn Gustafsson.

Micropower

Följ utvecklingen

vaxjo.se/vaxjovaxer hittar du allt om hur Växjö kommun växer. Du kan läsa om verksamhetsmark, detaljplaner, kommande byggnation och mycket mer. Följ gärna också kontot Vi bygger framtidens Växjö på Facebook.

Uppdaterad: 09-februari-2022