Kommunens webbplatser

Venture Design - Årets Gasellföretag i Kronoberg

Varje år utser Dagens Industri de snabbast växande företagen i Sverige med syftet att hylla och stödja företagare och svenskt näringsliv. I år fick inredningsföretaget Venture Design ta emot priset Årets Gasellföretag i Kronoberg.

Publiceringsdatum19-november-2021
Venture Design

Venture Design startade i Växjö 2014 och företaget har sedan dess växt i otrolig fart. Nyligen gick flyttlasset från Norremark till större kontorslokaler som ligger ett stenkast från grannar som Växjö Lakers Hockeys hemmaarena och Fortnox huvudkontor. När vi pratar med Ola Johansson, delägare på Venture Design uttrycker han otrolig glädje för priset Årets Gasellföretag i Kronoberg.

- Vi är ganska nya ut på marknaden så utmärkelsen betyder jättemycket för oss. Det betyder mycket för organisationen och för alla oss som jobbar på Venture Design. Vi älskar att vinna, så då är det extra kul att få vinna det här priset, säger Ola Johansson, delägare i Venture Design.

Venture Designs företagsideologi är ”rekrytera ungt” och där tycker Ola att Växjö kommun ligger i framkant.

- En av fördelarna med att ha kontoret i Växjö är att kommunen har ett gediget utbud av utbildningar och därav har vi kunnat hitta ung kompetens inom kommunen. Det har varit en del av vår företagsideologi – att rekrytera studenter. Däribland är det både studenter från universitetet och direkt från gymnasiet. Växjö kommun har ett gott utbud av utbildningar, och därav gott utbud av studenter. Vi tar gärna emot praktikanter och har genom åren anställt flera som haft sin praktik hos oss, avslutar Ola.

Fakta om Venture Design

Venture Designs möbler och heminredningen, inklusive utemöbler, säljs till 80 procent via olika nätsajter. Bland kunderna finns Ellos.se och Bygghemma.se. Produktutvecklingen sker i Växjö medan tillverkningen sker hos ett 50-tal fabriker i Kina och övriga Asien. Företaget producerar dels för sitt eget varumärke och dels för kunders varumärken så kallat private label. Sverige är den största marknaden men man har också försäljning i ytterligare 26 länder runt om i Europa. Under Gasellundersökningens mätperiod 2017–2020 ökade bolagets omsättning med nästan 700 procent till 219 miljoner kronor. Omsättningsprognosen för 2021 är 319 Mkr.

Uppdaterad: 22-november-2021