Kommunens webbplatser

Julgranen är på plats

Nu är det officiellt! Trots ett gråmulet väder med regn och plusgrader så känns det som att julen är på gång. Speciellt när det traditionsenligt kommit en gran till Stortorget och när resten av stan pyntas med lampor och granstjärnor. Alla dessa extra lampor behövs verkligen för att lysa upp i mörkret fram till jul, och lite ledighet!

Publiceringsdatum22-november-2021

Nu när julen är på gång igen och vi kommer i allt stigande desperation leta efter lämpliga presenter till nära och kära, då får vi inte glömma att det finns alternativ till att handla digitalt. Genom julskyltning och ”analoga” skyltfönster får vi tillbaka julkänslan som lockar både till drömmar och förväntningar. Detta finns här hela tiden och inte bara när paniken slår till 23 december…

Utvecklande november

Under november månad har vi, politiker och tjänstepersoner på Växjö kommun träffat 40 företag runt om i Växjö kommun. Det finns inget bättre sätt att stärka vår service och utveckla våra tjänster än att föra en dialog med näringslivet. Under november så var just den röda tråden att företagen vi besökte på ett eller annat vis haft en kontakt med Växjö kommun under året. Vi uppskattar verkligen den tid ni alla gav oss, och den oumbärliga informationen som vi fått med oss för att förbättra våra framtida kontakter och företagsklimatet i Växjö kommun.

Innovation och nya behov

Utveckling inom näringslivet är delvis baserat på att identifiera nya behov och skapa
möjligheter för att möta dessa genom till exempel innovation. Jag är personligen en förespråkare för detta och ser stora utmaningar med att långsiktig arbeta med innovationer som möter näringslivets snabbhet, kombinerat med samhällsutvecklingens komplexitet. Ett steg är att skapa miljöer för gemensam utveckling som näringslivet kan dra nytta av i sin utveckling för ökad konkurrenskraft.

Växjö Linnæus Science Park som är vår nya möjliggörare till ökad innovation, är just en sådan plats. Vi jobbar med att stärka denna profil, där vårt fokus inom hållbart byggande har medfört globalt erkännande och där nyfikenheten på Växjö är stor. Jag har som ett resultat av detta fått möjligheten att prata (digitalt) om Växjös framgångar inom området vid Seminario de Construcción en Madera - Wood Construction Seminar i Uruguay. Vi arbetar även med ett nytt koncept som heter New European Bauhaus vilket jag hoppas vi kommer se mer av framöver, verkligen spännande!

Ha en fantastisk första advent!

Vänligen,
Fredrik Lindblad, näringslivschef

Uppdaterad: 22-november-2021