Kommunens webbplatser

Nytt år och solen i antågande!

Jag har alltid lite blandade känslor när jul och nyårsbestyren är över. Dels är det lugnet efter en välbehövlig vila med familjen, blandat med god mat och (lite) motion. Detta är kombinerat med allt positivt som ett nytt år för med sig i form av förväntan, nya möjligheter, nya kontakter och erfarenheter.

Publiceringsdatum28-januari-2022

För mig medför det också nya utmaningar gällande arbete och personlig utveckling. Men först ser jag fram mot lite tidig semester med möjlighet att titta på OS som förhoppningsvis kan inspirera till välbehövlig träning.

Vad är på gång?

Tillsammans kan vi alla skapa fantastiska förutsättningar till att detta år blir fantastiskt. Vi har redan startat upp med dialogsamtal och nätverksaktiviteter med vårt näringsliv för att vi som kommun ska kunna möta upp mot behov och förväntningar. Vi vill därigenom skapa positiva förutsättningar för en bred tillväxt inom vårt näringsliv och att era verksamheter därmed ges möjlighet och växa på ett hållbart sätt. Jag är övertygad om att vi tillsammans blir så mycket bättre!

I ”tillsammanskapet” uppstår också en vilja till förnyelse och drivkraft att skapa nytt. Under innovationsdagarna i Dubai fick jag visa på vår excellens i hållbart byggande. Att vi har lyckats så bra beror just på tillsammanskapandet mellan, näringsliv, akademi, invånare och kommun. Inom vårt nya verksamhetsområde med Växjö Linnæus Science Park i spetsen fortsätter vi arbetet framåt. Vår ambition är att skapa möjligheter till nätverkande som näringslivet kan använda sig av i sin utveckling och därigenom ökad konkurrenskraft. Vårt arbete syftar till ett ökat fokus inom innovation, digitalisering, cikulära affärsmöjligheter och samverkan med olika offentliga och privata aktörer i sydostregionen.

Det är inte enbart innovation och forskning som är heta ämnen för näringslivsutvecklingen. Vi diskuterar även förfullt betydelsen av en tydlig destinationsstrategi och stark besöksnäring som drivkraft för näringslivet. Här kan jag lyfta två spännande event som är på ingång till Växjö, DamVM i bandy under april och Yrkes SM i maj. Två roliga saker att se fram mot under våren.

Utöver detta så vill jag passa på att bjuda in er till vårt nästa digitala event den 10 mars, som kommer diskutera digitalisering och smarta ekosystem för ökad tillgänglighet och samhällsnytta.

Ha en fortsatt fantastisk vintermånad

Fredrik Lindblad, näringslivschef

Uppdaterad: 28-januari-2022