Kommunens webbplatser

Trotsar snö och blåst!

Våren är i antågande. Solens strålar värmer lite mer för varje dag och allt vaknar till liv. Efter den mörka vintern kan vi nu börja njuta av ljuset och den normalitet som plötsligt blivit när restriktionerna har släppts och samhällets alla delar håller på att öppnas upp.

Publiceringsdatum23-februari-2022

Som jag nämnde i förra månadsbrevet såg jag själv fram mot lite ledighet och att titta på vinter-OS. Kunde inte valt ett bättre OS där Sverige slog nytt medaljrekord med fantastiska insatser från både förväntade och kanske inte alltid så självklara vinnare.

Ett samhälle som öppnar sig!

Efter den senaste tidens hemarbete öppnas nu möjligheterna upp för samverkan och socialt utbyte. Arbetsplatsen har blivit alltmer virtuell, kraven på en flexibel arbetsplats och friheten att planera sin egen arbetstid ökar. Längtan efter dynamiska möten där synergieffekter uppstår i mötet mellan människor är dock något som är svårt att lösa på distans. Detta medför mer möjligheter för både arbetsgivare och anställda då den strikta kontorsmetodiken kanske kan luckras upp med möjlighet till flexibilitet och där nätverksmöjligheterna uppstår vid kaffemaskinen och du får nya kollegor för en dag. När företag från olika branscher sitter tillsammans uppstår det oundvikligen nya affärsmöjligheter så kommer det ny kontoret vara en blandning av hemmakontor, kaféer, lobbys och kontorshotell. Många nya frågor uppstår då…

Innovation och utveckling

Under 2022 har dörrarna slagits upp för Växjö Linnæus Sceince Park, som ska skapa förutsättningar för näringslivets utveckling genom att bli den självklara mötesplatsen för entreprenörskap och innovationsdriven företagsutveckling, en samhällsutvecklare som vågar prova nya lösningar på komplexa problem. En spännande resa har bara börjat. Jag hoppas att du är med på den.

Slutligen vill jag slå ett slag för vår nya arena för nätverkande och kunskapshöjande aktiveter; Vi älskar Växjö. Var med du också och bidra med din kunskap, drivkraft och vilja att utveckla där vi lever och bor, Växjö Kommun.

Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för ett hållbart och livskraftigt näringsliv, där vi alla är Vinnare!

Fredrik Lindblad, näringslivschef

Uppdaterad: 23-februari-2022