Kommunens webbplatser

Med blicken mot framtiden

När världen skakas om och vi står inför helt nya utmaningar kan det kännas som att man står och stampar, hur blicken fäster precis framför fötterna och framåtrörelsen stannar av. Frustrationen över att gå från en kris till en annan, kan göra vem som helst matt. Jag försöker då att lyfta blicken och fästa den på horisonten och då, plötsligt, påbörjas framåtrörelsen igen. Trots allt som händer så har vi mycket att se fram emot, bara vi lyfter blicken mot framtiden och försöker hitta vår egen horisont..

Publiceringsdatum30-mars-2022

Inom en snar framtid, redan i maj, ser jag fram emot att lyssna till den första gästspelaren, i vår nya arena Vi Älskar Växjö, Micael Dahlen. Ekonomiprofessorn som pratar om Livet, Lyckan och Pengarna, - hur verkar vi i en framtid som inte lägre är densamma som innan.

Mötet med framtiden fortsätter under maj månad. Under några dagar fylls Växjö av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar som mäter sina krafter mot varandra. Jag ser fram emot att möta dessa entusiastiska ungdomar som tävlar i allt ifrån Industri och byggnation till IT och skogsbruk. Jag hoppas att du som är verksam i Växjös näringsliv besöker Yrkes-SM den 10-12 maj och hejar fram de bästa av de bästa. Det är en fantastisk möjlighet att möta framtidens arbetskraft.

God dialog och samverkan

Under våren kommer vi att fortsätta ha dialog med vårt näringsliv. För Växjö Kommun är det viktigt att förstå våra företags utmaningar och möjligheter, kunna stötta och bidra till att underlätta för dem. Ett fantastiskt bra exempel är vår nya upphandlingspolicy, som utifrån dialog med företagen, bidragit till att göra det tydligt och enkelt med upphandling. Det ska vara lätt att göra rätt!

Avslutningsvis vill jag poängtera vikten av att ha en god dialog och samverkan, för tillsammans kan vi möta framtidens utmaningar och gör dem till möjligheter.

Fortsätt framåt med blicken mot horisonten!

Fredrik Lindblad, näringslivschef på Växjö kommun.

Uppdaterad: 04-april-2022