Kommunens webbplatser

Nyfiken på: Advisory Business Club - Pandemi, padel och nätverk

Hur lockas företag att träffas fysiskt igen när så många av oss vant sig vid att mötas digitalt? Och vill vi verkligen mötas på samma sätt som före pandemin? Med den frågeställningen föddes en ny idé hos Eric Rosander, grundare och medierådgivare på Advisory i Växjö.

Publiceringsdatum31-mars-2022

Under pandemin blev nätverkande så som vi önskar det lidande. Eric Rosander hade som så många andra precis börjat spela padel och fastnat för denna sport. Efter en lång period av teamsmöten, kändes behovet att träffas på riktigt stort igen. Med det utgångsläget och erfarenheten av olika nätverk, i kombination med tanken på att bygga eget kontor började Eric skissa på ett nytt koncept.

- Vi är själva medlemmar i ett padelnätverk i Göteborg och har under hela vår tid som företag befunnit oss i olika nätverk. Först som medlemmar i BNI varpå vi därefter skapade något som vi kallade Bonde-sällskapet med ett 15-tal Växjöföretag. Därefter har vi har varit med och supportat Växjö Lakers nätverk. Tittar vi lite mer i nutid är vi en av grundarna i Växjö Charity. Ett initiativ som också på sätt och vis är en nätverkssatsning med utgångsläget att samla näringslivet för att göra skillnad i vår lokala närhet, säger Eric.

Idén om ett kontor med ”all inclusive” och där branschöverskridande nätverkande sker tog form. En plats där du som företagare, kan mötas, utbyta erfarenheter och förhoppningsvis också utveckla dina affärer. Efter att Eric pitchat idén för sina kollegor blev resultatet Advisory Business Club, en miljö med plats för 30 företag, alla inom olika branscher och med olika kompetenser. Intresset hos företagen i Växjö har varit stort. Idag är endast 3 av totalt 30 platser lediga.

- Många tycker det är så kul att vi vågar satsa på något som känns nytt, trots att vi bor och verkar i ”bara” en medelstor stad. Vi hoppas att Advisory Business Club blir en plats där du som medlem alltid ska känna dig välkommen och hemma, säger Eric.

Och för dig som gillar padel då? Jodå, du som medlem och anställd kommer att kunna kombinera padel med dina affärsmöten.

Advisory Business Club ska öppna på Norremark under sommaren 2022.

Grundare av Advisory Business Club är:

Kristoffer Dahl - Advisory

Joakim Sjösten - Service och Klimat

Björn Tibbelin - Service och klimat

Andreas Blomqvist - Växjö Färg och tapet

Freddie Olsson - Växjö färg och tapet

Carl Svensson - Pergitus Invest

Uppdaterad: 04-april-2022