Kommunens webbplatser

Växjö Linnæus Science Park i nätverk som matchar ukrainska talanger med regionens företag

Vinnova gav 2021 Linköping Science Park det nationella uppdraget att öka insatserna för att nå fler kvalificerade matchningar mellan internationell talang och svenska arbetsgivare. Inom det projektet ges nu möjlighet att med artificiell intelligens (AI) matcha ukrainska talanger med företagens kompetensbehov.

Publiceringsdatum21-april-2022

Växjö Linnæus Science Park vill bidra i projektet och uppmanar nu hela sitt nätverk och alla regionens företag med behov av digital/tech/it-kompetens att registrera sin profil för matchning. Efter AI-matchningen godkänner parterna varandra och ett kortare digitalt möte hålls för att skapa en relation som sedan kan övergå i en rekryteringsprocess hos företaget.

- Att skapa möjligheter för ukrainska flyktingar att komma i arbete och våra företagare att få tag på arbetskraft är win-win. Genom vårt engagemang i SISP har nu Växjö kommuns science park-bolag en viktig uppgift att vara en länk mellan företag och flyktingar. Det handlar framförallt om att nå regionens kunskapsintensiva företag med information kring möjligheten med AI-matchning för att hitta ukrainska talanger, säger Anna Tenje som är kommunstyrelsens ordförande och styrelsemedlem i Växjö Linnæus Science Park.

Branschorganisationen Sveriges inkubatorer och science parks (SISP) och dess medlemmar utgör en viktig infrastruktur i innovationssverige. Medlemmarna har stora nätverk och kontakter med företag som står för den större delen av Sveriges sysselsättningsgrad.

Mer information

Växjö Linnæus uppmaning till företagare i regionen
Läs mer om initiativet på Linköping Science Parks webbplats
Swedish Incubators and Science Parks in solidarity with Ukraine

Uppdaterad: 21-april-2022