Kommunens webbplatser

Samarbeta in våren tillsammans

Nu har våren etablerat sig i Växjö och körsbärsträden står i blom och jag med många känner mig fylld med energi inför kommande månader. Vi har just nu stort fokus på kompetensförsörjning och etablering, inte minst i vårt nya spännande projekt kopplat till entreprenörskap och integration.

Publiceringsdatum28-april-2022

Projektet kommer utvecklas och genomföras genom en förstärkning av vårt team på näringslivsavdelningen som kommer bidra med sin djupa kompetens inom området. Välkommen Raed!

Jag nämnde detta redan i tidigare nyhetsbrev men bra och spännande saker är värda att nämnas flera gånger. Den 3/5 ser jag fram emot att lyssna till den första (av många hoppas jag) föreläsarna, i vår nya arena Vi Älskar Växjö, Micael Dahlen. Ekonomiprofessorn som pratar om Livet, Lyckan och Pengarna, - hur verkar vi i en framtid som inte lägre är densamma som innan.

Yrkes-SM

Vi har ett fantastiskt evenemang som skall genomföras inom kort och jag slår definitivt ett slag för att ni tar denna möjlighet och besöker det. Den 10–12 maj är det Yrkes-SM här i Växjö som är ett evenemang vilket syftar till att stärka och ge ungdomar inspiration inför kommande arbetsliv, så lägga in detta i kalendern och besök eventet på Arenastaden i Växjö. Det kommer vara över 60 branscher och tävlingsgrenar på plats som ni kan följa.

Kompetensmatchning i en turbulent värld

Det gäller att vi samarbetar i tider som dessa för att skapa innovativa och hållbara lösningar som samtidigt gör samhällsnytta. En sådant innovationsområde är användandet av AI (artificiell intelligens) som kan underlätta i den omvälvande världen vi lever i just nu – både digitalt och fysiskt. Att AI-matcha företags kompetensbehov mot ukrainska talanger är ett projekt som hjälper människor och är kopplat till Växjö Linnæus Science Park. Genom projektet Switch to Sweden kan ditt företags efterfrågan på kompetens nu matchas mot talanger från Ukraina. Tjänsten, som främst är inriktad på digital kompetens/tech/it, gör matchningarna mellan företagens kompetensbehov och talangernas kompetens med hjälp av artificiell intelligens.

Konst i stan

En rolig nyhet som även kommer berika Växjö är att vi vill få in mer konst i city och vänder oss till konstnärer att lämna ett bidrag. Detta gäller alla, vare sig du är erkänd konstnär eller glad amatör, men har erfarenhet av väggmåleri, så kan ditt verk nu bli ett med citys själ och karaktär.

Ut och känn våren och kanske borsta av penslarna för en väggmålning!

Fredrik Lindblad, näringslivschef på Växjö kommun.

Uppdaterad: 28-april-2022