Kommunens webbplatser

Med fokus på värdskap
-Så blir vi bättre på att hjälpa våra besökare

Under de tre första veckorna i maj hölls en rad InfoPoint-träffar på Växjö kommun. Syftet med träffarna var att utbilda fler värdar i vad Växjö har att erbjuda och att bli ännu bättre på att hjälpa våra besökare.

Publiceringsdatum19-maj-2022

I Växjö kommun finns idag 11 stycken InfoPoints som har till uppgift att ge turistisk information på plats. Intresset för att lära sig mer om värdskap är stort. Hittills har man utbildat 80 stycken InfoPoint-värdar. På utbilningen deltog både representanter från besöksnäringen och Turistinformationen samt Kontaktcenter, Växjö kommun.
-Nytt för i år är att vi har blivit bättre på det digitala värdskapet, säger Henrik Cajnerud, näringslivsutvecklare på Växjö kommun som tillsammans med Helen Stenow, turistsamordnare, ansvarade för utbildningen.

I år är fokus på natur, mat, design och evenemang. Maja, från Elite Park, i Växjö var en av deltagarna som tyckte det var kul att få att ta del av nya tips och samtidigt få lite uppslag på vad man ska satsa på i år. Hennes vanligaste tips till besökare inkluderar förutom naturen, restauranger och annat som händer i närheten av city.

Naturnära Växjö

Även Elias som jobbar på Kulturparken Småland vill slå ett slag för det naturnära Växjö. Ett favorittips är Ekobacken & Picknick deluxe. -Ett fantastiskt ställe, nästan som en liten oas mitt i staden där man kan sitta och njuta av stadsutsikt och samtidigt ta del av vällagad och lokalproducerad mat. Elias som studerar i Lund, menar att det är just kombinationen av city- och det naturnära som han saknar och som gör Växjö unikt. -Detta och att Växjö är en fantastisk matstad är något jag verkligen vill lyfta för våra besökare, säger Elias.

Upplev Växjö- Växjös officiella upplevelseguide på nätet

Nytt för i år och som ett led i att skapa förutsättningar för bättre värdskap är Upplev Växjö – Växjös officiella upplevelseguide på nätet. -Det är jättekul att vi nu har en digital upplevelseguide som vi kan hänvisa till för olika upplevelser, tips och evenemang. Främst vår våra besökare givetvis, men även för privat del, menar Elias.

Även för Birgitta Edvardsson och Mimmi Söderberg, som driver lanthandeln i Kalvsvik kommer den digitala guiden vara till stor hjälp. Det naturnära läget och närheten till vandring, bad och caféer gör att man under sommarhalvåret får många turister från såväl Sverige som Tyskland och Danmark. -Vårt läge och närheten till Åsnens Nationalpark gör att vi får många frågor om hur man hittar till olika platser, men även vad som finns längs med vägen. Eftersom vi inte har öppet dygnet runt är det bra att vi nu har en digital upplevelseguide att hänvisa till. På så vis gör det vårt värdskap både bättre och enklare säger Birgitta som ser fram emot en rik turistsäsong även i år.

Vill du få bättre koll på vad som händer och är på gång i ditt närområde? Har du själv en verksamhet, eller ett evenemang som du vill ska synas här? Besök Upplev Växjö – Växjös officiella upplevelseguide

Uppdaterad: 23-maj-2022