Kommunens webbplatser

Staples blir Lyreco och flyttar sin logistikbas till Växjö

Lyreco som tidigare haft sin logistikbas i Jönköping har köpt upp Staples och flyttar nu sin logistikverksamhet till Nylandavägen i Växjö. Förutom en utökning av verksamheten med fler arbetstillfällen som följd, befäster man Växjö som logistikstad.

Publiceringsdatum19-maj-2022

- Vi är idag redan etablerade i Växjö genom att transport och inköp utgår härifrån. Växjö är en bra logistikort och där det är lätt att hitta rätt arbetskraft. Till det har vi även ett bra samarbete med Postnord som finns i nära anslutning till våra lokaler. Genom att utnyttja våra befintliga lokaler kan vi hantera större volymer och även expandera på sikt, något vi tycker känns spännande inför framtiden då vi även ser över hur vi kan bredda vårt sortimentsutbud ytterligare, säger Lennart Simm, Supply Chain Director på Lyreco.

Redan innan flytten till Växjö var Staples marknadsledande när det gäller förbrukningsartiklar. Idag levererar man till 280 av 290 kommuner i Sverige.
Övriga kunder är allt från stora företag som Volvo, till mindre enmansföretag. Det rör sig om allt från städ, -hygienartiklar, kontorsmaterial till arbetskläder.

- Vi kommer fortsätta att leverera allt som behövs till en arbetsplats, men i och med att vi växer kommer det inte att räcka med de 26 000 produkter som vi har idag. Arbetskläder är ett område som är ytkrävande och som fortsätter att öka. Vi har även en tydlig plan för att bredda vårt sortiment med att bland annat leverera kaffeprodukter i framtiden.

Verksamheten i Växjö har idag 120 anställda. I och med flytten räknar man med ytterligare runt 25 nyanställningar. Alla som idag är anställda i Bankeryd erbjuds jobb i Växjö, vilket i nuläget gäller för 8 anställda.

- Lagret i Växjö är en spännande och högteknologisk arbetsplats så det var inte svårt att övertyga de anställda att följa med hit.

Innan sommaren hoppas man att nyrekryteringen har kommit i gång och därefter går flytten från de gamla lokalerna till de nya i Växjö på Nylandavägen.

- Under hela flyttprocessen har vi haft ett bra samarbete med Växjö kommun och Näringslivskontoret är en bra partner, vilket har underlättat för oss.

Och slutligen, hur ser framtiden ut för Lyreco?

Lyreco är ett gammalt familjeägt företag som funnits i snart hundra år. En av fördelarna med förvärvet är enligt Lennart, att man kommer att planera mer långsiktigt.

- Ägaren är mån om att lämna över ett hållbart företag som kan gå arv till nästkommande generationer, och det tycker jag, låter som ett bra budskap inför framtida satsningar.

Uppdaterad: 23-maj-2022