Kommunens webbplatser

Stort tack!

Först och främst, vill jag passa på att tacka alla de företag vi haft tillfälle och glädjen att besöka under veckorna i april och maj. Tack för alla positiva och intressanta möten och jag ser fram emot en fortsatt dialog även i framtiden. Tillsammans bidrar ni till att göra Växjö kommun till en intressant och attraktiv plats.

Publiceringsdatum19-maj-2022

Den ljusnande framtid är vår….

Bristen på rätt kompetens pekas ut som ett av de stora problemen av företagen. Därför var det extra roligt att årets Yrkes-SM som gick av stapeln i Växjö 10-12 maj slog publikrekord med flest besökare någonsin. Yrkes-SM vars syfte är att öka intresset för yrkesutbildningar lockade inte mindre än 22 403 besökare. Under 3 intensiva dagar kunde alla som ville ta del av allt från tävlingar, utställningar och testa sina yrkeskunskaper göra så. 170 av Sveriges yrkesskickligaste ungdomar fick då chansen att tävla och visa upp sina yrkesfärdigheter, varav de bästa av de bästa kommer att få möjlighet att representera Sverige i kommande Yrkes-VM. Givetvis fanns det även företag på plats som tog tillfället i akt att visa upp sig och träffa sina framtida medarbetare. Kort sagt, framtiden ser ljus ut för alla yrkesutbildade studenter.

Värt att veta om Växjö kommuns verksamhetsmark

Slutligen, värt att nämna är att det råder stort intresse för Växjö kommuns verksamhetsmark just nu. Inom loppet av några månader har minst 6 företagsetableringar skett på kommunens verksamhetsmark och fler är på gång. Vi följer givetvis denna utveckling med intresse så mer om detta längre fram.

Fredrik Lindblad, näringslivschef Växjö kommun

Uppdaterad: 19-maj-2022