Kommunens webbplatser

Mot sol och ledighet

Våren kom och gick med stormsteg och många av oss öppnar nu upp för lite välförtjänt sommarledighet. Väljer du att hemestra i år så vill jag passa på att tipsa om några av de fantastiska evenemang som Växjö har att erbjuda. På Växjös officiella upplevelseguide Upplev Växjö är det enkelt att hitta något för alla åldrar och smaker.

Publiceringsdatum21-juni-2022

Den småländska naturen är fantastisk. Efter ett par tuffa år för besöksnäringen ser det ut som om det lossnat ordentligt. Idag är det inte enbart nordeuropéer som vallfärdar hit för att få njuta av våra småländska skogar. Enligt en undersökning från SCB/Tillväxtverket från i år, ökade antalet gästnätter i Kronoberg med hela 81 procent 2021 jämfört med föregående år.

Mat som är bra och nära

Även trenden för lokalproducerad mat verkar hålla i sig. En ökad medvetenhet kring matens ursprung är något som många av oss delar. Istället för mat som fraktats över hela världen, väljer vi helst produkter som finns nära. Så när du tänder grillen i kväll, testa gärna ett lokalproducerat alternativ så stöttar du inte bara miljön, utan även bidrar till att viktig kunskap och hantverk bevaras. Är du sugen på mer? Då har du kommande MAT22 att längta till i höst. Efter två år med ett pandemianpassat format, ser vi återigen fram emot att få träffas och njuta av lokalproducerade delikatesser.

Innovativa Växjö

Slutligen är jag glad att nämna att vi blivit med innovationsavtal. Avtalet som Linnaeus Science park skrivit med Visual Sweden i Norrköping, kommer att möjliggöra nya satsningar på digitalisering och visualisering för näringslivet. Växjö Linnæus Science Parks fyra fokusområden är cirkulär ekonomi, smarta staden, skog och trä samt digitalisering. Samarbetet kommer att bidra till fler idéer och innovationer för att utveckla våra befintliga labbmiljöer, något som kommer att gynna ett näringsliv i framkant. Jag ser fram emot att se vilka innovativa lösningar det kommer att bidra med.

Ha en skön och avkopplande sommar!

Fredrik Lindblad, näringslivschef

Uppdaterad: 21-juni-2022