Kommunens webbplatser

Signera Växjödeklarationen och välkommen på föreläsning

Signera Växjödeklarationen och välkommen på föreläsning med Frida Nilsson, prisbelönad kock. Samverkan mellan kommun och näringsliv är en av Växjö kommuns strategier för att skynda på omställningen till ett hållbart samhälle. Den 9 september bjuder kommunen därför in till en föreläsning och möjlighet att signera Växjödeklarationen.

Publiceringsdatum23-juni-2022

Föreläsare gör Frida Nilsson, årets kvinnliga kock på Stellagalan och aktiv som kreativ kökschef på ESS Group i Malmö. Frida brinner för hållbarhetens olika aspekter, socialt, råvaror och arbetskultur. Föreläsningen följs av en dialog hur hållbarhet kan öka affärsnyttan i den egna verksamheten.

Därefter lyfter vi fram och välkomnar nya signatärer av Växjödeklarationen, där Växjö kommuns ordförande i hållbarhetsutskottet medverkar, Gunnar Nordmark (L). Som signatär får ni som företag tillgång till ett nätverk med kunskap, inspiration och samverkan.

Är ni ett företag som vill signera? kontakta Matina Rosenberg, Hållbarhetsstrateg eller Olivia Thim, Näringsutvecklare på info@vaxjo.se.

Om Växjödeklarationen

Växjödeklarationen är ett samarbete mellan kommun och näringsliv där aktörer kan visa vad de åtar sig att göra för att bidra till omställningen till ett hållbart Växjö. Genom att signera går ni som aktörer i första ledet och åtar er att driva omställningsarbetet framåt i era respektive branscher.

Vilka som tidigare signerat Växjödeklarationen

Uppdaterad: 21-juli-2022