Kommunens webbplatser

Lotta Fonsell blir ny näringslivschef

Nu är det klart att Lotta Fonsell blir ny näringslivschef inom Växjö kommun med ansvar för att driva och utveckla företagsetablering-, expansion- och tillväxt till nytta för befintligt och framtida näringsliv.

Lotta Fonsell näringslivschef, Växjö kommun.

Lotta Fonsell blir ny näringslivschef inom Växjö kommun. Foto: Roland Feith, Orrefors Kosta Boda AB

Publiceringsdatum31-januari-2023

Lotta Fonsell kommer närmast från Orrefors Kosta Boda där hon varit vice vd och operativ chef med ansvar för att bland annat driva arbetet med produktionseffektivitet och hållbarhet. Lotta Fonsell har en lång bakgrund från näringslivet i Kronobergs län där affärsutveckling och marknadskommunikation varit bas.

- Jag är stolt Växjöbo som ser fram emot att aktivt bidra till Växjös fortsatta utveckling. Med min bakgrund inom näringslivet är jag väl bekant med möjligheterna och utmaningarna som företagen och företagsledarna ställs inför. Det känns därför meningsfullt och spännande att vara med och stärka och tydliggöra Växjö kommun som en möjliggörare för befintliga och framtida företag, säger Lotta Fonsell.

I rollen som näringslivschef är Lotta Fonsells främsta uppgift att – tillsammans med näringslivsavdelningen, Växjö Linnaeus Science Park och Växjö & Co samt i samverkan med andra förvaltningar, bolag och externa parter – möjliggöra och utveckla näringslivs- och företagstillväxtfrågorna i kommunen.

- Lotta har stor erfarenhet från näringslivet och av chef- och ledarskap i både små och stora organisationer. Jag är därför övertygad om att hon kommer att bidra till att stärka kommunens näringslivsarbete och genom olika former av samarbeten främja utvecklingen av kommunens befintliga såväl som framtida näringsliv. Det kommer förhoppningsvis att skapa fler jobb i kommunen, säger Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande.

Tjänsten är en viktig pusselbit i Växjö kommuns kraftsamling kopplat till näringsliv och företagstillväxt i kommunen som utöver företagsetablering-, expansion och tillväxt även handlar om förstärkt dialog och uppföljning av myndighetsutövning men också ökat fokus på innovation och kunskapsspridning genom Växjö Linnaeus Science Park.

- Lotta kommer ha en central och given plats i den här kraftsamlingen som vi nu gör till nytta för näringsliv och tillväxt. Här kommer hennes driv, kommunikations- och samarbetsförmågor och nätverk inom näringslivet komma väl tillpass. Jag hälsar Lotta varmt välkommen till Växjö kommunkoncern, säger Monica Skagne, kommunchef

Lotta Fonsell tillträder tjänsten succesivt i mars och fullt ut i april.

Läs mer om Växjö kommuns kraftsamling kopplat till näringsliv och företagstillväxt

Uppdaterad: 31-januari-2023