Kommunens webbplatser

Välkommen Jennie Nivard - ny näringsutvecklare på Växjö kommun

Jennie Nivard är ny näringsutvecklare på Växjö kommun och har en lång och gedigen erfarenhet inom IT-branschen.
-Som stolt Växjöbo ser jag fram emot att få bidra till utvecklingen av det lokala näringslivet, säger Jennie.

Jennie Nivard
Publiceringsdatum24-februari-2023

Jennie är uppvuxen i Växjö, där hon bott och arbetat i hela sitt liv. Hon tycker att Växjö är en spännande kommun, med en positiv atmosfär för både invånare och företag.

-Kommunen genomför idag många aktiviteter för att stärka näringslivet och det gäller inte bara direkta åtgärder, utan även mer grundläggande saker som att ta sig till och från jobbet, ha omsorg för sina barn med mera, säger Jennie.

1994 började Jennie sin karriär på Visma Spcs som då hette Scandianvian PC Systems.

- Vid denna tid var vi ungefär 45 medarbetare och under perioden som jag var anställd, växte företaget med cirka 15 medarbetare om året och idag är de 500 medarbetare. För mig har det varit en fantastisk karriärsresa som jag är oerhört tacksam att fått ta del av, säger Jennie.

Utöver sina 25 år på Visma Spcs har Jennie hunnit med att jobba på mindre mjukvaruföretag där hon haft en rad ledande befattningar, bland annat som HR-ansvarig och utvecklingschef. Jennie beskriver sig som social person som inte drar sig för utmaningar och tycker om att driva och genomföra olika projekt. Hon hoppas att hennes nätverk och samlade erfarenhet av företagande ska komma till nytta i hennes arbete som näringslivsutvecklare.

Spännande möjligheter för Växjös näringsliv

När det gäller Växjös framtida näringsliv ser Jennie en rad spännande möjligheter, inte minst inom IT-branschen som är en av de branscher som hon tycker är utmärkande för Växjö.

- Till exempel märks det att många företag i storstadsregionerna mer och mer söker efter kompetens på distans och då finns det fördelar med att rekrytera i de mindre städerna. Livet är nog lite enklare här, och det påverkar även våra möjligheter att prestera i arbetslivet, säger Jennie.

När hon inte är upptagen med att jobba, eller engagera sig i olika föreningar, gillar Jennie att träna. Bland annat har hon genomfört en svensk klassiker och när tillfälle ges, isbadar hon gärna. Allra helst föredrar Jennie att spendera tid med sin familj i hemmet på Östra lugnet.

Ser fram emot att hjälpa andra

-Mina fyra barn är nog de viktigaste i mitt liv. Jag tycker det är fantastiskt roligt att ha barn i olika åldrar, var och en med olika personligheter och intressen. Jag tycker själv att jag varit lyckligt lottad som fått växa upp i Växjö, arbetat på framgångsrika och spännande företag och kunnat bilda familj i en trygg och omhändertagande miljö. Jag hoppas att jag i mitt arbete ska kunna bidra till att Växjö fortsätter att utvecklas och att andra människor får samma möjligheter som jag haft, avslutar Jennie.

Uppdaterad: 24-februari-2023