Kommunens webbplatser

Save the date: Nordens största hållbarhetsevent ”A Sustainable Tomorrow” kommer till Växjö 11 september

Den 11 september går Nordens största digitala hållbarhetsevent av stapeln och denna gång är Växjö värd för en av hubbarna. Under eventet ”A Sustainable Tomorrow” träffas personer med olika bakgrund för att lyssna på experter på området, lära känna varandra och utveckla samarbeten för att driva på omställningen. Eventet vänder sig såväl till näringslivet som privatpersoner.

Publiceringsdatum30-april-2024

- ”A Sustainable Tomorrow” lyfter flera av de viktigaste och största frågorna vi har när det kommer till att ställa om hela vårt samhälle för att klara framtidens utmaningar. Jag hoppas att årets tema ska öka medvetenheten kring hur vi ska nå hållbarhetsmålen i tid och att vi nu behöver växla upp arbetet ytterligare, säger Ann-Sofi, hållbarhetschef.

I Växjö kommer hubben för eventet att vara på Linnéuniversitetet. Årets fokusområde är Dissonans – metoder och exempel för att minska glappet mellan det vi vet att vi måste göra och det vi gör.

- Vi vet alla att vi måste ta ett större ansvar för morgondagens invånare. Och vi måste göra det nu. Att Växjö i år står värd som hubb för ett så viktigt hållbarhetsevent är en ära och en möjlighet att nå ut till både privatpersoner och näringslivet i regionen med budskapen. För den enda vägen fram är tillsammans, säger Lotta Fonsell, näringslivschef.

Årets talare

Föreläsningarna är digitala men ses tillsammans under dagen på Linnéuniversitetet. Psykolog Kata Nylén är årets expertrådgivare, journalisten Gurgîn Bakircioglu driver frågan om klimaträttvisa för Sveriges förorter och låginkomsttagare samt föreläsaren Fredrik Reinfeldt ger en global omvärldsanalys.

Hela listan på föreläsare.

Anmälan till eventet öppnar i slutet av maj. Mer information kommer i samband med att anmälan öppnar.

Uppdaterad: 30-april-2024