Kommunens webbplatser

Välkommen företagare

Vi tycker det är så kul att du har valt att starta företag i Växjö kommun. Visste du att du är en av 600 nystartade företag och att Växjö kommun har närmare 9 900 företag? Vi strävar hela tiden efter att göra det så enkelt som möjligt för företag att etablera sig här och vi är glada att du är med oss.

På denna webbplats har vi samlat information som berör dig som företagare. Har du några frågor är du alltid välkommen att höra av dig till oss via Växjö kommuns kontaktcenter på telefon 0470-410 00 eller direkt till någon av oss på kommunens näringslivsavdelning.

Tillståndsguide

I tillståndsguiden har vi samlat alla de tillstånd och regler du kan tänkas behöva som företagare. Allt från serveringstillstånd, bygglov och anmälan av livesmedelsverksamhet.

Företagslots

Företagslotsarna är bollplank och hjälp till dig som entreprenör, företagare, blivande företagare eller innovatör. Vi vägleder i olika frågor som rör till exempel företagsstart, affärsutveckling eller att hitta rätt bland de kontakter du behöver både inom kommunens förvaltningar och bland olika aktörer för företagsservice. Ta gärna en kontakt med oss om du behöver guidning.

Organisationer och nätverk

Växjö kommun har flera olika organisationer och nätverk dit du kan vända dig för hjälp och inspiration i hur du kan driva ditt företag. Fler av dessa ger dig även möjlighet till kompetensförsörjning, ekonomisk rådgivning samt konsulthjälp.

Företagsbesök

Varje år genomför näringslivsutvecklare och politiker i Växjö kommun företagsbesök. Detta görs för att du som företagare ska få möjlighet att berätta om dina behov och hur du vill att näringslivet i kommunen ska utvecklas. En öppen dialog mellan kommun och näringsliv är viktigt för den långsiktiga utvecklingen.

Följ oss!

Vill du veta mer om vad som händer i näringslivet i Växjö kommun? Häng med oss på våra sociala kanaler, eller prenumera på våra utskick.

Uppdaterad: 22-februari-2024