Kommunens webbplatser

Företagsfrämjare

I Växjö kommun finns det flera aktörer som kan hjälpa dig med att utveckla ditt företag genom till exempel rådgivning, utbildning eller finansiering. På den här sidan kan du läsa om några av de aktörer som erbjuder stöd till företag som redan är verksamma.

Rådgivning och utveckling

För dig som driver företag i Växjö kommun finns det flera aktörer och projekt som kan hjälpa dig utveckla ditt företag. Här är några av dem.

ALMI Företagspartner Kronoberg

Almi kan hjälpa dig att bygga och utveckla ditt företag lönsamt och långsiktigt hållbart. Almi erbjuder företagslån och affärsutveckling till befintliga företag och företag som befinner sig i startupfasen. Du kan få hjälp på ditt företags tillväxtresa och oavsett var du befinner dig på resan kan du kontakta Almis erfarna rådgivare.

Mer information på Almis webbplats

Coompanion Kronoberg

För er som vill starta företag tillsammans. Coompanion Kronoberg är experter på kooperativt och hållbart företagande. Hos dem får ni kostnadsfri rådgivning, praktisk utbildning eller möjlighet att hitta andra att samarbeta med.

Mer information på Kronoberg - Coompanions webbplats

Företagsfabriken

Genom ett tillväxtprogram som sträcker sig upp till 30 månader får du som antagen entreprenörer/företag kontinuerlig affärsutveckling från en utvald affärsutvecklare som utmanar och hjälper dig i din process. Under perioden får du även relevanta utbildningar som hjälper dig att förfina ditt erbjudande.

Mer information på Företagsfabriken - Kronobergs Inkubators webbplats

Videum Science Park

Videum Science Park arbetar för hållbar utveckling och tillväxt i regionen, bland annat genom att stimulera innovationsprocesser i företag. I Videum Science Park finns lösningar för företagens utmaningar, möjligheter för studenter och forskare samt professionell service kring flexibla kontors- och möteslokaler. Här uppmuntras nätverkande och utbyte av affärskunnande mellan företag.

För mer information kan du besöka Videum Science Park.

Konsulttimmen och tillväxtcheckar

Genom Region Kronoberg erbjuder Konsulttimmen kostnadsfri rådgivning och affärsutveckling för dig som är småföretagare i Kronobergs län. Du kan få rådgivning inom flera olika områden.

Mer information på Konsulttimmens webbplats.

Uppdaterad: 26-april-2022