Kommunens webbplatser

Nya aktörer skrev under Växjödeklarationen den 8 september

Växjö Lakers, Klockaregården och Volvo Construction Equipment är några av de som skrev under Växjödeklarationen när Växjö kommun bjöd in till signeringstillfälle den 8 september. Därmed har runt 40 lokala aktörer skrivit på och fler är på väg in.

Publiceringsdatum08-september-2023

- Hållbarhetsomställningen går inte tillräckligt snabbt. Därför är vi särskilt tacksamma att vi nu får nya signatärer som visar på viljan att bidra till att snabba på omställningen, säger Matina Rosenberg, hållbarhetsstrateg Växjö kommun

Varje aktör som skriver under ska delge sina egna löften för hur de tänker bidra till omställningen. En hållbar verksamhet för barn och ungdomar och att skapa ett livslångt intresse för idrott och friskvård är ett av målen som Johan Markusson, VD Växjö Lakers hoppas bidra till i samband med att Växjö Lakers signerar Växjödeklarationen. Det andra är att ständigt energioptimera arenor som slukar mycket energi.

-Vi reser dessutom mycket i vår bransch och där tror jag också att vi har att arbeta med för att förbättra och minska utsläppen av koldioxid, säger Johan.

Kristina Teljer, Volvo CE Braås nybliven signatär, ser fram emot att både få dela och få ny kunskap.

-Vårt hållbarhetsarbete är ständigt pågående och inom flera områden har vi kommit långt. Vi kan dela kunskap i hur vi jobbar - Växjödeklarationen ger en bra utgångspunkt i vår hållbarhetsdialog med andra olika lokala aktörer, säger Kristina.

Nytillkomna aktörer Växjödeklarationen
Växjö Lakers, Getinge Disinfection AB, KlockaregårdensTrädgård, Volvo Construction Equipment, Koncepteriet.

Aktörer som tidigare signerat Växjödeklarationen:
Arkitektbolaget, Atea, Beans in Cup, Ecosign, Devolut, Destination Småland, Derome bygg och anläggning, Dynacom, Elite Hotel, Funkibator, GBJ Bygg, Gemla Matmagasin, Green Pipe, Gårdsby Ägg, JSC Förvaltning, Kraft Powercon, Kök 11, Mickis Leksaker, Nyfosa, LBE arkitekt, Ottosson Bygg, PM & Vänner, Ragnsell, REKO-ringen, Re:play, Sajt Arkitektstudio, Skanska, Södra Smålands avfall och miljö, Visma, Värends struts, Växjö & Co, Växjö färg och tapet, Växjö kommun, WSP.

Detta är Växjödeklarationen
Växjödeklarationen är en del av Växjö kommuns hållbarhetsprogram Hållbara Växjö 2030. Syftet med Växjödeklarationen är att skapa dialog och samverkan mellan näringsliv företag, invånare och besökare.

Växjödeklarationen innehåller deltagnas egna löften och åtaganden för hur just de kan medverka till en snabbare klimatomställning.

Signeringstillfällen för Växjödeklarationen sker två gånger om året, dels i september i samband med MAT, dels under Earth Week som infaller under våren. Samtliga signatärer för tillgång till ett nätverk med inspirerande föreläsningar och workshops för att accelerera sitt hållbarhetsarbete.

Mer information om Växjödeklarationen

Växjödeklarationen 2023

Nya aktörer som skrivit på Växjödeklarationen: Johan Markusson, Växjö lakers. Kristina tejler Volvo construction Jenny Sahlström-Nilsson Getinge Håkan Ljungqvist Volvo Elias nazerian - koncepteriet Stephan hruza - koncepteriet

Uppdaterad: 08-september-2023