Kommunens webbplatser

Rekordstort engagemang för Musikhjälpen i Växjö

Rekord i antal engagemang (hela 1 036 921 stycken) och den näst högsta summan insamlat hittills blev resultatet när Musikhjälpen slutligen gick i mål.

Publiceringsdatum19-januari-2024

En av de många lokala hjältar som engagerade sig i Musikhjälpen var Kafé de luxe. Under veckan startade de upp Musikhjälpen de luxe, en restaurang där gästerna själva satte prislappen och där pengarna oavkortat gick till Musikhjälpens bössa.

-Med hjälp av godhjärtade leverantörer som skickade råvaror med kort datum och en lokal filantrop som stod för stora delar av personalkostnaderna, fyllde vi lokalen med mat, dryck och kultur. Tillsammans fick vi in närmare 100 000 kronor, säger Gustav Hector på Kafé de luxe, som även passade på att auktionera ut sig själv på Tradera, för hembesök med matlagning eller konsert.

Så vad var det bästa under Musikhjälpen? Enligt Gustav Hector var det stämningen, värmen och kärleken som fyllde hela staden. Och inte minst allas engagemang! Något som även ska ha imponerat på Musikhjälpens arrangörer. På frågan om det märktes någon speciell växjöandasvarar han;

- Småstadsmentalitet kan låta negativt, men jag ser det som något väldigt fint. Här tar vi hand om varandra!

Uppdaterad: 23-januari-2024