Kommunens webbplatser

Näringslivets nyhetsbrev ute nu

I årets första nyhetsbrev kan du läsa om företagsmaraton, hur du som företagare kan engagera dig i unga, och andra aktuella händelser som sker i näringslivet just nu.

Publiceringsdatum30-januari-2024

Vi på näringslivsavdelningen har till uppdrag att skapa de allra bästa förutsättningarna för att din verksamhet ska kunna växa och utvecklas. Säkert vet du att det drivs många bra projekt och tas fantastiska initiativ i vår kommun. Och vi är dessutom bra på att samverka och hitta synergier mellan näringsliv, kommun och övriga aktörer så att våra gemensamma insatser ger bästa möjliga resultat. Vi känner därför ett stort behov av att berätta om allt som händer som du kan ta del och ha nytta av. Därför får du detta nyhetsbrev och om du vill kommer vi fortsatt att hålla dig uppdaterad löpande under året.

I veckan startade vi igång vårt Företagsmaraton, det innebär att vi på näringslivsavdelningen ska genomföra 100 företagsbesök på 10 dagar. Ett sätt för oss att få en uppdaterad lägesbild av näringslivet. Vilka utmaningar står ni inför, vad funkar bra och vad kan vi hjälpa till med? Vi ringer just nu runt och bokar besök och har du ännu inte fått ett samtal men vill vara med och bidra med dina svar hör gärna av dig till oss.

Inom kort kommer vi också att skicka ut en enkät som går ut till hela vårt näringsliv, det vill säga nästan 10.000 företag. Håll utkik i din digitala brevlåda! Den ger oss ett bra underlag för vad ni som företag behöver för att kunna växa och utvecklas. Dina svar är värdefulla och bildar grunden för den kommun vi vill bo, verka och leva i.

Tveka inte att höra av dig med dina tankar, frågor och idéer, du hittar kontaktuppgifter här.

Lotta Fonsell och teamet på näringslivsavdelningen

Läs det senaste nyhetsbrevet.

Uppdaterad: 07-februari-2024