Kommunens webbplatser

Våga rekrytera internationell kompetens

Att våga rekrytera internationell kompetens är en förutsättning för att lyckas med sin kompetensförsörjning på många företag. Växjö kommuns länsövergripande Ukrainaprojekt Fast Care – Kom In avslutades sista mars.

Publiceringsdatum18-april-2024

Av 201 deltagare fick 56 någon form av anställning. En av dem är Mykola Zytchenko, utbildad elektroingenjör från Ukraina. Efter ett inlägg här på Linkedin blev han kontaktad av Holtab i Tingsryd som sökte en elektriker. Det blev en fullträff för båda. Nu har företaget anställt ytterligare två ukrainare och rekryterar gärna fler med rätt kompetens.

- Jag trivs jättebra och får göra det jag är utbildad till, säger Mykola.

- Vi är mycket nöjda med de rekryteringar vi har gjort och är fortsatt i stort behov av personer med elkompetens, säger Pernilla Sunden, HR-chef på Holtab.

Vill du också våga ta nästa steg och inspireras av andra företag, häng med på Linneuniversitetet Live i Kalmar den 15 maj där fokus är just på "Hur kan vi attrahera och behålla internationella talanger". Läs mer om anmäl dig här: Attrahera och behåll internationell kompetens! | lnu.se

Mykola Zytchenko

Mykola Zytchenko jobbar som elektriker på Holtab

Uppdaterad: 18-april-2024