Kommunens webbplatser

Torghandel- hyra plats

Varje helgfri onsdag och lördag är det torghandel på Stortorget i Växjö. Här kan du som vill hyra en torgplats läsa vad som gäller.

Om andra evenemang infaller på en dag när det brukar vara torgdag flyttas torghandeln. Information om detta (datum och tillfällig plats) finns längre ner på den här sidan.

Pris för hyra av torgplats

  • Fast helplats, 4 x 3,5 meter kostar 4 000 kronor per år.
  • Fast halvplats, 2 x 3,5 meter kostar 2 000 kronor per år.
  • Tillfällig helplats, 4 x 3,5 meter kostar 200 kronor per dag.
  • Tillfällig halvplats, 2 x 3,5 meter kostar 100 kronor per dag.

Observera! Torgplats kan endast betalas med bankkort.

Tillfälliga platser på Stortorget

Tillfälliga platser fördelas av torgmästare, klockan 07.00, på den aktuella torgdagen. Platser kan inte bokas i förväg. Fast plats som inte tagits i bruk av ordinarie "torgare", klockan 07.00, kommer att hyras ut av torgmästare som tillfällig plats.

Vid evenemang, då torghandel flyttas till Norrtull, kan tillfälliga platser inte erbjudas.

För avanmälan av fast torgplats, ring telefonnummer 072-383 61 72 (tjänstgörande torgpersonal) eller skicka e-post till parkering@vaxjo.se

Övriga frågor hänvisas till telefonnummer Växjö kommuns kontaktcenter 0470-410 00

Avgift för elanslutning

Observera att det för elanslutning tillkommer en kostnad för 1-fas 10 amp med 40 kronor per dag eller 3-fas 16 amp med 70 kronor per dag.

Fri parkering inom zon 2

Parkeringsplatserna i Växjö centrum är indelade i olika zoner. Parkeringsplatserna har olika avgifter. Det är alltid fri parkering inom zon 2 på lördagar.

Ändrade dagar för torghandel

Det är Växjö citysamverkan som anordnar loppmarknad i Växjö city. Du hittar information om loppmarknaden på webbplatsen Växjö citysamverkan.

Uppdaterad: 22-november-2023